УКЉУЧИ СЕ, ПОСТАНИ ЂАК РЕПОРТЕР!

Промене које је Корона, немало преко ноћи, направила у животу човека, одразиле су се на све поре живота, чак и оне најситније и једва видљиве. Тако ни наш пројекат Ђак репортер није успео да садржи пређашњи облик, али то не значи да ова његова нова верзија није вредна свог претходника који је, такође, увек у октобру позивао школе да му се прикључе. Магазин Пламенко који је изашао само неколико дана после укидања ванредног стања, а који су деца, вредни ђаци репортери писали током недеља проведених у карантину, је без дилеме најснажнији и најискренији број овог магазина икада. Постали смо свесни тада да у рукама држимо ретко, интимно, дечије сведочанство пандемије који ће човечанство свакако памтити. И то је та нова, надограђана верзија овог пројекта, записивање догађаја из периода који зову „ново нормално“, описи тог необичног доба, свега што оно подразумева и код куће и у школи, а све из неодољивог угла детета.
Позивамо вас да наоштрите оловке, спремите камере и упознате нас са вашим доживљајем овог доба и свих промена које оно доноси. Дечија перспектива се често покаже као права, а толико је недостижна одраслима. Кроз ваше приче, кроз ваше записе, и текстуалне и видео, помозите одраслима да прогледају.

Ђак репортер извештава о школским спортским такмичењима и догађајима, о навијањима, радионицама, спортским занимљивостима у својој школи, о спортским успесима школе и вршњака… Сви извештаји шаљу се у виду текста, ТВ прилога или фоторепортаже и објављују се на сајту, фејсбук и јутуб страници Савеза за школски спорт Србије. Најбољи текстови и фотографије/цртежи објављују се у магазину „Пламенко“ а ТВ прилози у емисији „Школски спорт“ која се емитује на РТС 1 каналу.
Баш као и спортисти, и новинари ће се „такмичити“ током школске године. Најбољи текстови и ТВ прилози ће новинару, секцији и школи, донети вредне материјалне награде и боравак и извештавање са националних државних првенстава.
Кроз пројекат „Ђак репортер“ новинарске секције постаће видљиве широј јавности а њени чланови упознаће једну од најлепших грана новинарства – спортско новинарство.
Да бисте постали део породице Савеза за школски спорт Србије потребно је да попуните пријаву а у документу „Дјак репортер позивно писмо 2020/2021“ описујемо кораке за укључивање у пројекат „Ђак репортер“!
Архиву извештаја које су нам слали наши школарци можете погледати овде.
А ако желите и ви да се укључите у Пројекат можете погледати постављено упуство.

Ђак репортер позивно писмо

пријава школе за ђак репортер

сагласноаст родитеља